Свет
14. August 2020 - 8:25

Во Русија се урна тренажен авион

Руското Министерство за одбрана соопшти дека авион за обука Л-39 имал несреќа во југозападниот дел на Краснодарската Област, при што двата членови на екипажот не се поврдени.

– Авионот за обука Л-39 имаше несреќа за време на тренингот, а двајцата членови на екипажот го напуштија леталото со падобран и не се повредени, се наведува во соопштението на руското Министерство за одбрана.

Тренашниот авинот се урнал во ненеаселено место.

Авион од истиот модел во Краснодарската Област се урна за време на пробен лет во 2018 година.