Живот
2. April 2017 - 20:45

Во подрумот пронашол стара фотографија и се збогатил

Ренди Џихаро од Калифорнија стана побогат за речиси пет милиони долари поради една фотографија.

Ренди наишол на стара кутија со фотографии, доволно интересни, за тој да плати за нив два долари. Потоа, разгледувајќи ги подетално, забележал дека на една од нив се наоѓа ликот на еден од најлегендарните американски одметници и ограбувачи во 19-от век – Били Д Кид.

1bil

Фотографијата е направена во 1881 година, кога познатиот разбојник на „Дивиот запад“ имал 21 година. На неа тој со својата банда игра крикет.

2bili

За кратко време по откривањето, пронаоѓачот ја огласил сликата за пет милиони долари.

3bili

Џеф Ајело, кој моментно работи на документарец за прочуениот престапник од предминатиот век, ја испита и потврди автентичноста на сликата, па таа така и ќе се најде во филмот.