Loading Video...
Спорт плус
1. October 2020 - 16:13

Во недела ќе се трча Скопскиот маратон

Со над 1.500 учесници во недела ќе се одржи Скопскиот маратон, но овојпат без најмасовната трка на 5.километри. 
 
Причината е безбедносните протоколи во од Ковид-19.
 
- Заради целата ситуација со вирусот Ковид-19, го променивме стартот и целта, кои што ќе бидат пред влезот на СЦ Борис Трајковски, а патеката е иста. Тоа е така затоа што тој простор ни дозволува да ги испочитуваме сите протоколи донесени специјално за маратонот, изјави Кире Синадиновски, директор на Виз Ер Скопски маратон.