Македонија
3. September 2018 - 15:33

Во Кисела Вода во новата учебна година 627 првачиња

Во основните училишта на територија на Општина Кисела Вода првпат во училишните клучи седнаа 627 првачиња.

Првиот училишен ден, соопшти општината, e воедно и прв ден од “Неделата за безбедност во сообраќајот”. Овој проект го спроведуваат заедно општина Кисела Вода, одделението за превенција при СВР Скопје, како и ПСОН Кисела Вода и ПСОН Драчево. Во рамки на истиот, дечињата и нивните родители, но и возачите кои сообраќаа пред училиштата добија едукативни летоци со совети за безбедно учество во сообраќајот.