Loading Video...
Свет
6. December 2021 - 12:23

Во Италија од денеска почнува да важи супер зелен сертификат за вакцинирани и прележани од ковид

Во Италија од денеска почнува да важи супер зелен сертификат, документ кој ќе го поседуваат вакцинираните или оние кои прележале Ковид 19. Со новите мерки, во ресторани, кина, ноќни клубови и на спортски натпревари ќе можат да влезат само оние коија поседуваат оваа зелена пропусница, кој пак ќе ќе се бара и за влез во метрото, автобусите и возовите во локалниот транспорт. Овие правила останатуваат во сила до 15-ти јануари.

Мерката за задолжителна вакцинација на училишниот персонал, како и за полицајците и војниците ќе стапи на сила на 15 декември.