Балкан
21. March 2020 - 17:32

Во Грција 13 лица починаа од коронавирусот, 530 потврдени случаи

Бројот на жртвите од коронавирусот во Грција се искачи на 13, а во изминатите 24 часа регистрирани се 35 нови случаи, со што бројот на лица заразени со Ковид-19 достига 530, од кои повеќето се во грчката престолнина.

Претставникот за коронависрусот на Министерството за здравство на Грција, професорот епидемиолог Сотирис Циодрас, на денешната редовна прес конференција рече дека хоспитализирани 100 лица, од кои 18 се приклучени на апарати, а пуштени од болница се 19 лица.

Во Грција, до сега, биле анализирани околу 8000 примероци.