Македонија
13. April 2018 - 13:43

Во дворот на македонско училиште: Девојчиња тепаат соученичка, ја влечат по земја

До редакцијата на „Охрид1" пристигна видео снимката на која се гледа како неколку девојки малтретираат друга девојка. Според јазикот на кој зборуваат девојките и присутните кои со телефон снимаат од страна, овој ужасен настан се одиграл во источна Македонија, а актерите во истиот се малолетни лица, кои посетуваат средно училиште, но нема информации кога се одиграл овој немил настан.

На оригиналниот видео материјал, јасно се гледаат лицата на учесничките во овој инцидент, но како што велат од „Охрид1" истиот го објавиле во скратена форма и со заматени лица на учесничките.