Македонија
25. February 2016 - 14:13

Во декември 72,6 отсто од потрошената струја од домашни извори

Македонија лани во декември ппотрошила вкупно 824.591 мегават часови електрична енергија, 28,117 милиони нормални метри кубни природен гас, 782.427 тони јаглен и 97.408 тони нафтени продукти.

Според податоците на Државниот завод за статистика, 72,6 отсто од потрошената електрична енергија е од домашнии извори, а 98,2 отсто од вкупната потрошувачка на јаглени се употребени за производство на електрична енергија.