Македонија
29. October 2017 - 9:52

Во Дебар навреме отворени сите избирачки места

Во општина Дебар, во седум часот отворени беа сите 27 избирачки места и гласањето се одвива без проблеми.

Граѓаните на оваа оштина со право на глас денеска избираат градоначалник, меѓу двајцата кандидати кои во првиот круг добија најголем број гласови.

Во единствениот избирачки список во општната запишани се 18.406 лица.

Вчера правото на глас го искористија 61 болно и изнемоштено лице.

Во првиот круг гласаа 8.563 лица или 46,47 отсто.