Балкан
29. March 2020 - 8:46

Во Црна Гора вкупно 84 лица инфицирани со Ковид-19

Во Црна Гора вчера се потврдени уште два случаи со Ковид-19, со што бројот на  заболени се искачи на 84, соопшти црногорскиот Институт за јавно здравје.

Под здраствено-санитарен надзор во Црна Гора се 6.278 луѓе.

Најголем број заразени има во Тузим 31, а во Подгорица заразени  се 28 лица.