Џет-Сет
18. September 2016 - 10:42

Внукот на Тоше Проески подготвен да го освои светот

Тој е внук од сестра на нашиот непрежален Тоше Проески.
 
Ги гледавме заедно, но по смртта на Тоше, талентот и желбата за пеење како наследство му останаа нему.
 
Кристијан Ристески, внукот на Тоше Проески, од следниот месец ќе студира на ЕСРА, Универзитетот за аудиовизуелни уметности во Скопје, на отсекот интерпретација на популарна музика, а ќе изучува и музичка продукција, објави „Вест“.
 
Кристијан сега има 18 години, свири гитара и тапани, а ќе снима во Лондон кај популарниот композитор Енди Рајт.