Живот
8. February 2016 - 12:34

Внимавајте трудници - наместо бебе во стомакот и пронашле...

Наместо толку посакуваното девојче, бидејќи имале веќе син, дознале дека нејзината матка е преполна со тумор. Станува збор за Моларна Бременост.

Наместо нормална плацента, се развива маса од цисти со форма на грозд. Кај оваквата бременост може воопшто да не постои ембрион или пак може да постои ембрион, со тешки оштетувања и никогаш не резултира со живо бебе.

Моларната бременост настанува поради грешка во процесот на оплодување. На нејзината појава не може да се влијае и не е ничија вина. 

За среќа хирургот бил вешт па не морал да ги извади репродуктивните органи. Жената ќе може повторно да има уште едно дете.

Нејзниот допруг изјави:

_„Иако не сме го прошириле кругот на нашето семејство, благодарен сум што имам син и жена која ја сакам највеќе на свет“