Џет-Сет
3. јуни 2016 - 17:24

Внимавајте 500 евра казна за секс на плажа

 
Планирате одмор летово? Тогаш треба да знаете дека ако направите некоја од овие работи ќе следат големи парични казни за вас.
 
Секоја земја си има свои закони за казнување на туристите на плажите, па затоа е добро да го прочитате ова ако планирате да одите во некоја од овие земји.
 
Во Шпанија ако оставите отворен чадор ќе си платите казна од 150 евра, во Хрватска доколку се занесете во страстите на плажа ќе платите и до 500 евра.
 
Оние кои сакаат да го посетат историскиот дел на Дубровник ако се облечени непрописно, односно во купаќи ќе платат казна од 150 евра.
 
Кај нашиот јужен сосед, доколку донесете пиење на плажа каде има мини-бар ќе платите од 80 до 150 евра казна. Грците се либерални но казнуваат и ако непрописно се паркирате.