Македонија
20. February 2020 - 17:00

ВМРО-ДПМНЕ: Заев е на врвот на „Рекет“

Од доказите во судот јасно можеше да се заклучи дека Катица Јанева одела на средба кај Зоран Заев, додека неговиот брат во присуство на адвокат седел со сега осуден за рекет.

Треба јавно да се каже за што разговарале Катица и Заев, кој друг бил присутен на состанокот и што било договорено на истиот?

Ова е прашање кое ги интересира граѓаните. Граѓаните веќе ја знаат инволвираноста на Заев во „Рекет“, а сега треба само да им ги објасни неговите дејствија.

Дополнително, Зоран Заев ја потврди автентичноста на снимката презентирана во Собрание, каде што потврдува дека го помагал Боки 13 и 1ТВ и знаел за криминалните шеми на Бојан Јовановски.