Македонија
14. January 2021 - 9:07

ВМРО-ДПМНЕ: Во Македонија над 4000 фирми се затворени за 6 месеци, а Заев се луксузира со златни лажици од 50 илјади евра

Поради погрешните политики на Зоран Заев во Македонија само во 6 месеци од минатата година згаснале 4000 компании, над 54 илјади лица останале без работа, а уште толку нередовно земаат плата. 

Економијата тоне, а народот осиромашува и преку половина милион граѓани живеат со помалку од 2 евра дневно, додека Заев ужива во луксузот и златниот прибор кој чини 50 илјади евра.

Власта на Заев не мрднува ни со мал прст да ги заштити граѓаните среде економска и здравствена криза. Македонија е последната земја во Европа која ќе набавува вакцини со цел да ги спаси животите на граѓаните и да го сочува нивното здравје, ама затоа Заев вработува нови советници во својот кабинет и на тој начин ќе потроши 400 илјади евра годишно за своите партиски послушници.

Поради Заев Македонија е најсиромашната, најкорумпираната и најнесреќната држава во Европа. Народот тоа го гледа и за жал го чувствува и на својот грб и по својот џеб.

 

Центар за комуникации на ВМРО-ДПМНЕ