Македонија
24. October 2021 - 13:10

ВМРО-ДПМНЕ: Вело патека направена по цели 4 години неработа нема да го спаси Шилегов од пораз

Вело патека направена по цели 4 години неработа нема да го спаси Шилегов од пораз.

Шилегов 4 години не направи ниту еден проект. Наместо да работи за градот, тој работеше за себе.

Шилегов наместо да ги направи тунелите под Кале кои ги вети, си направи хациенда од 300 м2 во Маврово.

Наместо да го продолжи булевар Илинден со мост преку Вардар кон Ѓорче, Шилегов изгради два ката дивоградба на својата зграда во Карпош.

Скопје нема Зип лајн од Кале до Градски парк, но затоа Шилегов има две нови возила Ауди.

Шилегов 4 години не беше посветен на Скопје, туку на лично богатење, а кога ќе земеше да работи нешто местеше тендери, како тој за Варшавска заедно со Душко Весковски.

Шилегов наместо да инвестира во животната средина плаќаше противпожарни скали дупло поскапи од тоа што плаќаат главните градови на околните држави.

Шилегов го покажа своето. Шилегов е минато за Скопје. Од 31 октомври со Данела Арсовска Скопје ќе се развива, ќе има проекти за Скопје.

Центар за комуникации на ВМРО-ДПМНЕ