Македонија
14. јуни 2021 - 10:16

ВМРО-ДПМНЕ: Скопје четири години стагнира, нема капитални инвестиции, но има клупи од 500 евра

Петре Шилегов троши 500 евра за клупи од тропско дрво со седум даски, додека во продавница или на интернет сајтови клупи се продаваат за 150 евра.

За Шилегов се е решено и Скопје нема никаков друг приоритет, па реши дека и 500 евра за клупа, односно 350 евра повеќе од вообичаеното не е многу.

Шилегов една клупа ја плаќа трипати поскапо.

Секаде понудите се плаќаш едно, а добиваш две или три, само кај Шилегов плаќаш три, а добиваш едно. Така е кога Шилегов располага со парите на скопјани, тие за него немаат тежина и обврска па се расфрла.

Скопје 4 години стагнира, нема капитални инвестиции, нема нови зелени површини, нема проекти кои ќе го подобрат животот на луѓето, но затоа има клупи од 500 евра.

Шилегов е најлошиот градоначалник, тој е пример како расипнички да се потроши буџетот, а да не се направи ништо.

4 години со Шилегов и Заев, 4 години украден живот. Доста е!

Центар за комуникации на ВМРО-ДПМНЕ