Македонија
29. September 2017 - 19:07

ВМРО-ДПМНЕ: Шилегов наместо со работа се фали со неработа и со тоа што ќе блокира проекти

Од ВМРО-ДПМНЕ велат дека Петре Шилегов денес имаше чудна прес конференција на која наместо да промовира проект тој кажа дека ГТЦ ќе остане таков каков што е. Од таму порачаа дека на ГТЦ му е потребна итна реконструкција, и од водечки деловен центар станува неатрактивен простор за стопанисување и непривлечно место за Скопјани.

Петре Шилегов наместо со работа се фали со неработа и со тоа што ќе блокира проекти. Да потсетиме во време на СДС беше приватизиран ГТЦ, а нивниот отпор поради политички причини придонесе до пропаѓање и неатрактивност на самиот трговски центар, се вели во реакцијата на ВМРО-ДПМНЕ.

Ова се фотографии од трговскиот центар кој според Шилегов  се сликата која треба да остане заштитен знак за ГТЦ, се вели во реакцијата на ВМРО-ДПМНЕ.