Бизнис
13. February 2018 - 19:45

ВМРО ДПМНЕ: Резултатот на СДСМ во земјоделието е еднаков на нула

ВМРО ДПМНЕ испрати реакција во која вели дека министерот Николовски манипулирал со земјоделците. ВМРО ДПМНЕ се грижеле за нив преку бројни мерки и програми.

Постојано излегувале на терен за да не  се манипулира со  трудот на земјоделецот, го стимулирале тутунопроизводството со влез на нови компании кои довеле до поголерма конклренрност и сигурен пласман на  тутунот.

Резултатот на владата на СДСМ во земјоделието е еднаков на нула, се наведува во соопштението на опозициската партија.