Македонија
22. February 2021 - 10:41

ВМРО-ДПМНЕ против предлог законот за нов Клинички центар

Во Собранието влезе контроверзен предлог закон за проект на нов клинички центар истиот по проценките на Заев и Филипче би чинел од 500 до 700 илјади милиони евра. Ако почнат кој знае до каде ќе стигнат до милијарда? А кој знае колку ли ќе украдат?

Клептоманите Заев и Филипче направија скандал од 4000 вакцини, колку ли ќе украдат од новиот клинички центар од пола милијарда евра?

Владата сега во овој период кога се зголемува бројката на заразени, се поприсутен е британскиит сој, наместо анализа за што и како понатаму, прави план или е во криминален поход за реализација наводно на нов клинички центар.

Ова е само популизам пред избори. Ова не е закон, ова е план за кражба за кој сакаат легитимитет од Собранието.

На сите им е јасно дека не направија ништо од 2017 година, освен што сопреа еден готов проект од владата на ВМРО-ДПМНЕ.

ВМРО-ДПМНЕ не поддржува вакви активности, не поддржува криминал, лажење на народот!

Центар за комуникации на ВМРО-ДПМНЕ