Македонија
15. July 2020 - 22:51

ВМРО-ДПМНЕ: Од обработени 37% од гласовите 109.670 ВМРО-ДПМНЕ - 99.447 СДСМ

Oд досега обработените 37% Коалицијата Можеме има 99.447 гласови, ДУИ 25.148, Алијанса на Албанците 19.599 и ВМРО-ДПМНЕ 109.670.

ВКУПНО:

ВМРО-ДПМНЕ: 109.670
СДСМ-БЕСА: 99.447
ДУИ: 25.148
АА+А: 19.599
ЛЕВИЦА: 8.520

ИЗБОРНА ЕДИНИЦА 1
ВМРО-ДПМНЕ: 15.999
СДСМ-БЕСА: 15.132
ДУИ: 5.668
АА+А: 4.755
ЛЕВИЦА: 3.333

ИЗБОРНА ЕДИНИЦА 2
ВМРО-ДПМНЕ: 21.701
СДСМ-БЕСА: 15.954
ДУИ: 3.636
АА+А: 3.63
ЛЕВИЦА: 1.421

ИЗБОРНА ЕДИНИЦА 3
ВМРО-ДПМНЕ: 32.665
СДСМ-БЕСА: 28.142
ДУИ: 1.264
АА+А: 489
ЛЕВИЦА: 1.548

ИЗБОРНА ЕДИНИЦА 4
ВМРО-ДПМНЕ: 12.744
СДСМ-БЕСА: 11.806
ЛЕВИЦА: 629

ИЗБОРНА ЕДИНИЦА 5
СДСМ-БЕСА: 23.189
ВМРО-ДПМНЕ: 21.835
ДУИ: 8.366
АА+А: 4.342
ЛЕВИЦА: 1.322