Македонија
14. March 2019 - 16:50

ВМРО-ДПМНЕ: Нашите забелешки за корупција и криминал дел од извештајот

Залудно заевизмот убедува за напредок. Смешни се обидите на заевизмот да се прикаже дека Македонија бележи напредок во слободата на медиумите и судството, дека владата мотивирала независно и непристрасно судство. Во Македонија есенцијално недостасува почитување на правото и правдата, почитување на човековите права, а тоа со заевизмот е невозможно, изјави Наум Стоилковски, портпарол на ВМРО-ДПМНЕ.