Македонија
12. November 2016 - 17:52

ВМРО-ДПМНЕ на конвенција ги промовираше носителите и кандидатите за пратеници од коалицијата „За подобра Македонија“

Пренезитрани пратеничките листи на најгоелмата предизборна коалиција во македонската политичка историја. Пред членството и граѓаните, партискиот лидер Груевски рече дека сега му е мајката да се стави крај на деструкцијата на Заев и СДСМ.

Носителите на кандидатските листи во останатите изборни единици побараа поддршка од граѓаните за победа со 63 пратеници

И на овие избори ВМРО-ДПМНЕ влегува со проверен кадар иако на листите може да се забележат бројни освежувања, но и кадри од основачите на партијата.