Македонија
4. April 2017 - 16:11

ВМРО-ДПМНЕ: Манифестот нуди правна сигурност, економски развој и обединување

Што има СДСМ против Манифестот за единствена Македонија, прашаа денеска од ВМРО-ДПМНЕ.  Од партијата велат дека Манифестот нуди сигурност, економски развој и обединување околу прашањата од национален интерес, а СДСМ сепак не го поддржува и цврсто стои на ставот дека наместо македонски манифест, треба да се реализира тиранска платформа

Од СДСМ денеска уште еднаш ги повторија партисите позици

Поддршка за Манифестот за единствена Македонија денеска стигна од пратијата ГРОМ

Манифестот за единствена Македонија беше промовиран во неделата од страна на ВМРО-ДПМНЕ. Од партијата излегоа со став дека тоа не е ексклузивен документ и дека се подготвени да ги прифатат сите предлози и сугестии.

Манифестот доаѓа п тиранската платформа која предизвика огромен револт кај македонските граѓани кои повеќе од еден месец протестираат во повеќе од 40 градови и населени места низ Македонија.