Македонија
28. January 2020 - 15:08

ВМРО-ДПМНЕ: Корона зема замав низ светот, а Филипче си тера кампања

Корона додека коси низ светот, Филипче пред време се распушти од функција министер и не презема ништо.

Министерот за здравство Венко Филипче само продолжува со лагите. Сега на ред се лагите дека се е под контрола кога станува збор за корона вирусот и сето ова го кажува во период кога сме сведоци дека проверката на патниците на скопскиот аеродром доцнела.

Министерот Филипче наместо да уверува и да тврди, во суштина само лаже. Да почне веднаш и без никакви одлагања да ги спроведува насоките од епидемиолозите и Светската здравствена организација.

Филипче да одговори дали надлежните имаат насоки за постапување, дали здравствените институции се подготвени да реагираат.

Граѓаните гледаат дека Филипче и Владата предводена од СДСМ само лажат и на 12-ти април ќе стават крај на ваквото однесување.