Македонија
30. July 2017 - 11:22

ВМРО-ДПМНЕ избра нов Извршен комитет

Централниот комитет на ВМРО-ДПМНЕ, синоќа едногласно го избра составот на новиот Извршен комитет. Од партијата соопштија дека мандатот на членовите на претходниот Извршен комитет бил изминат. 

Претседател на Извршниот комитет и натаму е лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски.

За членови на Извршниот Комитет на ВМРО-ДПМНЕ се избрани: Христијан Мицкоски, кој беше избран и за генерален секретар на партијата, Никола Србов, Богдан Илиевски, Дејан Јовановски, Светлана Колариќ, Драги Димитриевски, Зекир Рамчиловиќ
Никола Попоски, Антонијо Милошоски, Илија Димовски, Коце Трајановски, Даниела Рангелова, Владимир Нелоски, Александар Николоски, Владимир Ѓорчев, Џери Наумоф, Никола Тодоров, Нермин Теловска, Славче Трпески, Армен Незири, Игор Николов, Александар Тргачевски, Зоран Ставрески, Златко Перински, Анета Стојановска Стефанова, Сеад Солаковски, Марио Цветковски, Емил Димитриев, Ане Лашкоска, Зоран Илиоски, Диана Транталовска и Александар Ѓорѓиев