Македонија
17. March 2016 - 17:44

ВМРО-ДПМНЕ: Граѓаните да не подлегнуваат на манипулации од СДСМ

СДСМ веќе не може да го сокрие стравот од изборите на 5 јуни и мора да прибегнува кон се поголеми лаги и манипулации за да се оправда за фактот дека нема поддршка од граѓаните за нивната деструктивна политика, соопшти попладнево ВМРО-ДПМНЕ.

СДСМ, наведува во соопштението владејачката партија, на почеток почна со спорење на гласот на 1.000 граѓани, па го зголемија бројот на неколку десетици илјади, па потоа одеа со број помеѓу 150.000 и 200.000 граѓани за да дотуркаат до 500.000 граѓани кои се спорни за нивните медиуми. - Како што се зголемува стравот и паниката во СДСМ, така се зголемува и бројот на граѓани кои се спорни за СДСМ и нема да не зачуди доколку во наредните недели тој број порасне на 2 милиони, оценува владејачката партија.

ВМРО-ДПМНЕ во соопштението наведува дека ги охрабрува граѓаните да не подлегнуваат на манипулациите и лагите кои секојдневно се лиферуваат од страна СДСМ и нивните медиуми и да ги зема со резерва.

- Единствената намера на СДСМ е да се креира хаос, тензија и криза бидејќи партијата може да егзистира само во такви услови. ВМРО-ДПМНЕ инсистирало и ќе продолжи да инсистира да се почитува основното демократско правило еден човек - еден глас. ВМРО-ДПМНЕ ќе продолжи да дава поддршка на институциите кои работат на спроведувањето на избирачкиот процес, се вели во соопштението.