Македонија
17. January 2022 - 16:17

ВМРО-ДПМНЕ до Маричиќ: Кој друг освен Македонија да се интересира за правата на Македонците во Бугарија?

Маричиќ уште првиот ден како продолжение од својот функционерски стаж јавно се огради од македонското малцинство во Бугарија додека клима со главата на бугарските барања за внесување на Бугарите во македонскиот Устав.

Изјавата на Маричиќ е дека нема да се меша во малцинските права во Бугарија.

Прашуваме:

Кој друг освен Македонија да се интересира за правата на Македонците во Бугарија?

Дали изјавата на Маричиќ значи дека ќе побара Бугарија да не се меша во правата на малцинствата во Македонија?

Срамно и недостоинствено е однесувањето на потпретседател на Влада кое преставува продолжување и континуитет на срамните политики на заевизмот.

 

Центар за комуникации на ВМРО-ДПМНЕ