Македонија
4. May 2021 - 9:02

ВМРО-ДПМНЕ: Црвенковска да си поднесе оставка

Павлина Црвенковска треба да си поднесе оставка, таа нема кредибилитет да оценува судии. Нејзиниот интегритет е нарушен.

Сопругот на Црвенковска земал кредит во висина од 1.7 милиони евра, со покритие од само 400.000 евра, објавија оштетените штедачи од Еуростандард банка. Тој исто како и Заеви и нивните партнери не го вратил кредитот.

Црвенковска покрај тоа што е поврзана со Еуростандард исто како Заеви, таа била и функционер на СДСМ долги години.

Црвенковска нема ниту еден ден судиски стаж, а треба да оценува судии. Каде плови овој брод?!

Црвенковска да си поднесе оставка. Никој нема да верува во нејзината непристрасност, и ќе ја девалвира институцијата во целост.

Центар за комуникации на ВМРО-ДПМНЕ