Бизнис
13. March 2019 - 19:48

Владата се подготвува за Брегзит

Владата се подготува за Брегзит. Рaзгледувани се можните сценарија, имало консултации со експерти, бизнисмени поесбно од странски компании кои работат овде, а кои извезуваат  во Британија.

Од надлежните ресори се бараат да предложат мерки, со цел стопанството да не почувствува негативни ефекти.