Македонија
23. April 2021 - 10:31

Вкупно 24 лица го прекршиле полицискиот час

Од 20.00 часот (22.04.2021) до 05.00 часот (23.04.2021) констатирано е дека 24 лица не ја почитувале забраната за движење. Во текот на изминатото деноноќие (22/23.04.2021) пак, на територијата на Република Македонија, за мерката за носење лична заштита на лице, регистрирани се 470 прекршоци.

Министерството за внатрешни работи апелира до граѓаните да ги почитуваат мерките и протоколите донесени од Владата и сите заеднички да придонесеме за спречување на ширењето на Ковид 19.