Македонија
7. October 2016 - 10:40

Викендов времен режим на булеварот „Борис Трајковски“

Град Скопје ги известува учесниците во сообраќајот  дека утре и задутре ќе се изедуваат прекопи за поставување попречни инсталациии на булевар Борис Трајковски.

Утреќе се работат прекопи пред пред Техноскопа, а задутре пред Салонот за мебел Канапе. Во недела ќе се доврши прекопот на излезот од салонот за мебел Кристина  Дамил.

Како што информираат за време на изведувањето на прекопи булеварот нема  да биде комплетно затворен за сообраќај, туку ќе се одвива во фазна регулација, односно ќе биде проодна во секое време една сообраќајна лента и сообраќајот ќе се регулира со знаменца. Исто така ќе биде поставена соодветна сообраќајна сигнализација при вршење на прекопите. Прекопите ќе се вршат од 08.00 часот до 18.00 часот.

Ги молиме сите учесниците, поради ефикасно и безбедно одвивање на сообраќајот, да ја почитуваат поставената сигнализација и воспоставениот режим на сообраќај.