Живот
20. November 2020 - 14:15

ВИДЕО: Јеца и Паки во МАГАЗИН погодуваат зборови со слушалки

За добар почеток на денот, исполнет со позитивна енергија, продуцентите на емисијата Магазин која се емитува на Сител Телевизија подготвија забавна игра која се вика Шепотење.

За играта потребни се двајца играчи од кои едниот ќе биде со слушалки на кои ќе биде пуштена гласна музика за тој да не може да слуша што ќе му кажува другиот играч, а пак другиот играч има задача да ги објаснува зборовите и да ги изговара чисто и разбирливо за играчот со слушалки да може да ги погоди. Додека трае играта има тајмер кој го означува времето на завршување. Оваа игра ни покажува колку е важно изговорот и зборувањето да бидат јасни.

Во продолжение може да го погледнете видеото и начинот од денешната емисија во која водителката на Магазин и нејзиниот гостин Паки ја одиграа играта.