Интернет
8. March 2016 - 10:22

Viber растура: Овие новости ќе ве натераат да ги заборавите WhatsApp и Messenger!

Viber објави дека новата ажурирана верзија 5.8 за iOS и Android сега е достапен за сите корисници на App Store и Google Play Store!
 
Истакнатите карактеристики на верзијата за Android вклучуваат:
 
1. Корисничка камера за видео пораки
 
2. Репродукција на снимени пораки - разговори 1 на 1
 
3. Промена на опциите PopOver додека се користат други апликации - повеќе нема прекини додека сте во друга апликација.
 
Главни карактеристики на iOS верзијата:
 
1. Детални информации во заедничките разговори - можност да проверите кои ваши пријатели ја прочитале или лајкувале било која порака.
 
2. Поддршка за 3D допир за кориснички уред 6S / 6SPlus - кратенка за нова порака или пристап до вашиот последен разговор.
 
3.Галерија на разговорите - можност за прикажување на сите фотографии и видеа од одреден разговор на едно место
 
4. Ажурирана е големината на корисничката фотографија
 
5. Унапредување во пребарувањето