Џет-Сет
25. September 2018 - 21:11

Версаче се гаси, конечно познато кој ќе го купи брендот, по која цена и кое е новото име

Конечно се знае кој ја купува легендарната модна марка Версаче. Брендот Мајкл Корс се сложи да го купи склопувајќи договор вреден 1,83 милјарди евра (2,12 милјарди долари). Овој гигант најави дека ќе го смени и емето на компанијата во "Capri Holdings".

-Возбудени сме што Версаче ќе стане дел од нашето семејство на луксузни брендови, а ние сме посветени на инвестирањето во неговиот раст, рече претседателот и главниот директор на Мајкл Корс, Џон Идол во соопштението за медиуми.

-Со полните ресурси на нашата група, веруваме дека Версаче ќе порасне на над 2,0 милјарди долари прихд. Веруваме дека здружените сили на брендовите Мајкл Корс и Џими Чу како и купувањето на Версаче, ќе ни овозможи уште долги години да растеме, рече Џон Идол.