Македонија
9. April 2020 - 14:32

Велешкото обвинителство побара парични казни за седум лица

За седум Велешани Јавното обвинителство предложи казнени налози по 800 евра за секого од нив. Тие се движеле пеш или со возило.

Како што соопштија од ЈО, обвинетите во одделни кривично правни настани го сториле кривичното дело – Непостапување според здравствени прописи за време на епидемија. Тие не ги почитувале мерките и одлуките за забрана на движење на населението.