Македонија
20. September 2021 - 16:56

Велес: 15-годишно девојче претепано и силувано од неколку лица

Петнаесетгодишно девојче штитеничка на дом за деца без родители, во саботата е оддалечена од зградата кадешто е згрижена, па во полициската станица во центар стигнала пријава дека девојчето е исчезнато.

Неколку часа подоцна, таа била во Велес, заедно со поголема група велешани со коишто таа се познавала. била истепана, сексуално злоставувана и веднаш однесена во болница на преглед.

Настанот се случил во населбата Дворови во Велес. Девојчето само пријавило во велешката полиција во недела наутро. Две лица се повикани на разговор. Според информациите на полицијата истрагата е се уште  во тек