Балкан
26. March 2019 - 11:50

Вее снег во Брач, а невремето создава проблеми во Шибеник - вклучен црвен аларм во регионот

 
Студениот бран и ниските температури пристигна во Далмација, но малкумина очекуваа снег.
 
Според „Далмацијаданас“, снег паѓа на врвот на Брач, на Видова Гора.
 
Температурата на некои места паднала помеѓу 10 и 15 Целзиусови степени во однос на температурите што беа за време на викендот.
 
Слободна Далмација пишува дека снегот паѓа и на Клис и на планините над 800 метри.