Македонија
13. јуни 2018 - 22:47

Вечерва протест пред Собранието, граѓаните против промена на името

На повик на навивачката група Комити илјадници граѓани вечерва се собраа на протест против промена на името. Пред Собранието се пееа патриотски песни и се бараше оставка од владата.

Протестот кој беше организиран со повик преку социјалните мрежи, според најавите ќе продолжи и утре во 20 часот пред Собранието.