Живот
18. јуни 2017 - 21:25

Ве молам, пуштете ме да умрам! Девојче ја молеше мајката додека се распаѓаше од болка, а потоа се случи чудо

Имала само 16 години, била убава и полна со надеж...Но еден излет животот и го претвори во пекол. Џесика Стивенс правела планови за иднината. Еден ден и променил се она за што сонувала. Вервувале или не, мал крлеж и ја гризнал ногата. Кожата и се зацрвенила и состојбата и станувала се полоша.

Лекарите по бројните испитувања утврдиле дека има ретко заболување ЦРСП. Поради каснувањето од крлежот, нејзините нерви му испраќаат на мозокот чувство на болка.

И самата светлина, шепот или ветар кај неа предизвикуваат страшна болка. Не јадела, ниту пиела и не станувала од креветот,а некои предлагале да и се ампутираат рацете и нозете. Несреќната девојка повеќе пати молела да ја исклучат од апаратите, но мајката не сакала да ја слушне. И тогаш се случи чудо.

Послушајте ја приказната од оваа храбра девојка.