Балкан
26. November 2022 - 8:24

Вархеји следната седмица во посета на БиХ и Србија

– Европскиот комесар за проширување Оливер Вархеји следната недела ќе ги посети Србија и Босна и Херцеговина, објавено е на веб-страницата на Европската Комисија.

Неговата посета на Србија е најавена за вторник и среда (29 и 30 ноември), според календарот на Европската комисија за следната недела.

Вархеји треба да биде во Босна и Херцеговина на 29 ноември.