Македонија
7. December 2017 - 23:30

Вандали ги кршат кантите за смет на повеќе локации во Штип

 Кантите и корпите за отпадоци веќе неколку дена на повеќе локации во Штип се кршат или се буткаат во коритата на реките Отиња и Брегалница.

Раководителот на работна единица Комунална хигиена при ЈП „Исар“-Штип, Љупчо Панајотов вели дека ова е вандализам, а денешниов случај го пријавиле и во полиција, со цел да се откријат сторителите.

- Двапати на локацијата кај црквата „Свети Никола“ имаме буткање на контејнер во коритото на реката Отиња. Не знаме кој е мотивот и тоа не е добро, бидејќи се работи за контејнер кој служи на граѓаните и за кој се трошени народни пари. Имаме и буткање на кошчиња во реката Отиња, потоа кај локација „Туш“ и кај бањата „Кежовица“ се буткаат и кршат во реката Брегалница, вели Панајотов.

Штипското комунално претпријатие пред неколку месеци реагираше и на ванадализмот на канделабрите на пешачката патека кај реката Брегалница. Но, засега сторителите не се откриени од страна на полицијата или од обезбедувањето на комуналното претпријатие „Исар“.