Македонија
9. August 2020 - 15:03

Утре Комисијата за заразни болести и МОН ќе прецизираат за учебната година

Според информации на Сител на утрешниот состанок на Комисијата за заразни болести, лекарите кои се членови на комисијата и претставници од министерството за образование ќе ги прецизираат условите за новата учебна година. Епидемиолозите се со став да има настава со физичко присуство на децата , но под утврдени протоколи, а од МОН рекоа дека конечната одлука како ќе изгледа учебната година ќе ја донесат до 10 август. Повеќе во вестите во 16 часот.

 

Александар Динев