Македонија
1. March 2018 - 11:15

Утре без струја делови од општините Бутел и Кисела Вода

Заради изведување зафати во дистрибутивната електромрежа утре без струја ќе бидат делови од општините Бутел и Кисела Вода.

Во периодот од 08:30 до 15:00 часот, корисниците од дел од ул. „Александар Урдаревски“, во околината на фирмата „Винце комерц“ во општина Бутел. 

Прекин во снабдувањето со електрична енергија од 09:00 до 10:00 часот ќе имаат корисниците од  дел од бул. „Србија“, фирмите: „Евроазија“, „Пластекс“, „Крка“, „NGH“, „Флуид“, „Живинокооп“, „Грос“ како и нестопански објекти на ул. „Борис Трајковски“ - бр. 4, 6, 8 и 18 во општина Кисела Вода.

Во истата општина од 09:30 до 10:30 часот без струја ќе бидат корисниците од  дел од бул. „Србија“ - фирмите автосервис „Скендеровски“, „Микроасу, „Гранд експорт, „Енерго системии др. во околината), и нестопанските објекти  од ул. „Христо Татарчев - бр. 2 и 15. с