Бизнис
5. December 2020 - 18:52

Усвоен законот за помош од 6.000 денари, стапува на сила веднаш

Законот за финансиска поддршка на ранливите категории граѓани од шест илјади денари беше изгласан во Собранието на денешната пленарна седница. Со ова граѓаните конечно добиваат по шест илјади денари за купување македонски производи.

Освен самохраните родители со Законот за финансиска поддршка по шест илјади денари треба да добијат и пензионерите со месечна пензија до 15 илјади денари, невработените кои не бараат работа или пасивните невработени. Потоа, самохраните родители, естрадни уметници и филмски работници, ученици од основно и средно училиште од социјално ранливи семејства, децата без родители. Граѓаните имаат рок до 25 месецов да ги потрошат парите за купување на домашни производи.

Законот стапува на сила веднаш по објавувањето во службен весник.