Македонија
23. November 2018 - 12:25

Успешно трансплантирани бубрези од починат донор

После 3 години успешно се транс плантирани бубрези од починат донор. Пациентите кои добиле органи подолго време биле на дијализа и според лекарите целата посапка е успешно изведена и тие се чувствуваат добро.