Свет
24. December 2017 - 19:28

Успешно снимена ерупција на вулкан

Британскиот фотограф Ричард Роско направи снимка од спектакуларната ерупција на вулкан во Еквадор.
 
Фотографот користеше посебни техники за забрзување на снимката со што тридневната ерупција е прикажана во кратка видео снимка.
 
Последна активност на овој вулкан е забележана во 2002 година, кога дојде до голема ерупција без никакво предупредување.