Бизнис
30. March 2020 - 8:29

Услужната комора ќе ги презентира штетите што ги трпи транспортот од коронавирусот

Услужната комора при Сојузот на стопански комори денеска ќе ги презентира штетите во транспортот што ги предизвика коронавирусот и ќе предложи мерки за ублажување на состојбите.

– Транспортерите имаат голема одговорност да се испорача се што е потребно за граѓаните и индустријата, во услови на силен притисок предизвикан од глобалната пандемија, и ако тие имаат застој, економијата ќе биде пред нов предизвик, велат од Сојузот на стопански комори.