Македонија
24. July 2018 - 14:09

Уште еден случај на силувано 14-годишно девојче ја потресе Струмица

Секторот за внтрешни работи Струмица поденесе кривична против Н.С. од Струмица за сторено кривично дело “силување-друго полово дејствие“.

На 16. овој месец околу 01,00 часот во Струмица кај трговскиот центар “Глобал”, 14 годишно девојче од с.Ново Село, заедно со нејзината братучетка од Скопје, со такси возило управувано од пријавениот се упатиле кон Ново Село.

При тоа, на влезот во с.Ново Село братучетката на оштетената се симнала, а пријавениот продолжил со движење до паркот, каде требало да се симне девојчето, но истиот не застанал на наведеното место и продолжил со движење.

На излезот од село  Ново Село, пријавениот го паркирал возилото, и извршил полови дејствија над девојчето, по што ја вратил во с.Ново Село.