Македонија
2. November 2020 - 14:38

Уште еден медицински работник заболен од коронавирус во Тиквешко, 22 нови случаи

Уште еден медицински работник е заболен од коронавирус во Тиквешко, во изминатите 22 часа потврдени се нови 22 случаи, за МИА потврди доктор Ристе Јовановски, специјалист епидемиолог при кавадаречкиот Центар за јавно здравје.

Десет од новозаболените се во Кавадарци, 11 во Неготино и еден во Росоман. Тие се на возраст од 16 до 65 години. Еден 65 годишник е хоспитализиран.